SELAMAT MELANGKAH KE USIA 40, BEN...

rsz_tratai
Sudah seperti amalam tradisi antara aku dengan Ben Ashaari, menaikkan entri setiap kali muncul tarikh hari lahir masing2. Sejak mula kenal (hampir 10 tahun dulu) hingga ke kini, aku masih setia menjadi sahabat, walaupun keadaan sudah banyak berbeza sekarang. Hakikat kehidupan, waktu pasti merubah segalanya.....tapi silaturahim in sha Allah terpelihara. Tiada apa yang nak ditulis, saban tahun mungkin cerita, doa dan harapan yang sama...tapi yang pasti, ia sebagai simbol pershabatan, persaudaraan...tak lebih dari itu.

Allah swt telah memuliakan diri mu dengan kehadiran insan2 'syurga' (Qhalif, Zahra, Ariz) dan melimpahkan rezeki yang begitu murah, alhamdulillah. Moga Ben sentiasa diberi kesihatan dan kesejahteraan hidup bersama keluarga dan insan2 tersayang...Berjaya dalam apa jua bidang yang dicita2kan sejak dulu. Diberi usia panjang agar dapat melihat kejayaan anak2 kelak..in sha Allah...

Selamat hari lahir Ben Ashaari...

Akar nibong pohon rumbia,
Hujung dahan sarang tempua
Andai terputus sahabat di dunia,
Di akhirat kelak in sha Allah bersua..

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Pindang Baung by Chef Hendri - 1 kg ikan baung Bumbu: - 1 ons bawang merah - ½ ons cabe merah - 10 gr Asem jawa - 5 gr Kunyit giling - 10 gr lengkuas - 2 ba… Read More...
  • Pepes Ikan Kakap Resep special kali ini adalah membuat pepes ikan kakap yang lezat dengan cara pembuatan yang sederhana. Ikan kakap merupakan ikan yang … Read More...
  • Pepes Ikan Patin Bumbu Kuning Masakan pepes salah satu makanan yang sangat popular dikalangan masyarakat, salah satunya pepes ikan, pepes daging, dan masih banyak lag… Read More...
  • TELUR ASIN MASAK KEMANGI Bahan:6 butir telur asin rebus 2 buah cabai merah, iris tipis 2 lembar daun salam2 cm lengkuas, memarkan 350 ml santan (½ butir kelapa) 50… Read More...
  • PEPES UDANG MANGGA Bahan: 200 gram udang jerbung, kupas, sisakan ekornya, belah punggungnya 100 gram mangga mengkal, potong korek api 1 sendok teh kecap… Read More...